Stadion: Stamford Bridge
Chelsea boekt magere winst
Kevin Vanbuggenhout

Op Stamford Bridge stond er een Londense derby op het programma. Chelsea was gastheer voor tweedeklasser Queens Park Rangers.

De bezoekers deden goed mee in de aanvangsfase. Chelsea had het moeilijk om Queens Park Rangers te ontwrichten. De Rangers zetten een goed geheel neer. Vlak voor het halfuur werd de ban gebroken, al had Chelsea daar wel een beetje geluk voor nodig. Pizarro schoot van aan de rand van het strafschopgebied tegen de paal. Via de rug van Camp belandde de bal alsnog in doel: 1-0. Via Sidwell kwam Chelsea dicht bij de 2-0. De middenvelder trof op zijn beurt de paal. Een schot van Wright-Phillips ging net over. Queens Park Rangers verdedigde goed tot aan de 1-0, maar kon ook hierna aanvallend nauwelijks gevaarlijk zijn. Op slag van rust ging een schuchtere poging van Buzsaky over.

Na vijf minuten spelen in de tweede helft moest diezelfde Buzsaky gekwetst naar de kant. Kieran Lee kwam hem vervangen. Chelsea bleef in de tweede helft makkelijk overeind. Queens Park Rangers kampte met een groot gebrek aan creativiteit. Al bleef de derdeklasser wel aardig voetballen. Chelsea hield de ruimtes goed gesloten en stond Queens Park Rangers ook niet toe om kansen te creëren. Pizarro kreeg een goede kans. Hij aarzelde te lang en schoot uiteindelijk over. De wedstrijd viel helemaal stil en kabbelde naar het einde toe. In blessuretijd parreerde Camp nog een schot van Drogba. Chelsea stelde met een zuinige zege zijn plaats in de volgende ronde veilig.

Chelsea won met het kleinste verschil van Queens Park Rangers. Na de 1-0 had Chelsea zijn schaapjes op het droge. Queens Park Rangers zette een verdienstelijke prestatie neer, maar kon Chelsea uiteindelijk niet bedreigen. Met een nipte zege plaatste Chelsea zich voor de volgende ronde.