Speeldag: Ronde 3
Stadion: Villa Park
Ronaldo en Rooney maken het verschil
Kevin Vanbuggenhout

De bekerambities van Aston Villa bleven beperkt door de moeilijke loting. Villa kreeg immers Manchester United op bezoek. United had al verschillende keren gewonnen van Villa in de FA Cup en was van plan dat nog eens te doen.

Na een goede tien minuten trachtte Stilian Petrov met een poging vanop afstand de ban te breken. Het afstandsschot van de middenvelder ging net over. Manchester United haalde niet zijn beste niveau, de passing liet het af en toe eens afweten. De eerste helft was maar een flauwe bedoening. Aston Villa liet zich niet zomaar opzij zetten, al waren er wel een aantal mogelijkheden voor Man U. Zo ook op het einde van de eerste helft. Evra legde de bal achteruit bij Ronaldo. De knal van de Portugees werd geparreerd door Carson. De bal kwam dan recht in de voeten van Giggs die enkel hoefde binnen te tikken. Hij was echter te verrast en miste zijn controle.

In het begin van de tweede helft liet Man United meer doelpogingen noteren. Al was het nog steeds niet gemakkelijk om Aston Villa uit verband te spelen. Aston Villa kwam langzaam maar zeker ook weer loeren naar de openingstreffer. Het inbrengen van Wayne Rooney leek echter het middel om Villa te kraken. Ronaldo zette laag voor, Rooney besloot dan nog over. Negen minuten voor tijd werd de weerstand van Villa gebroken. Ronaldo tikte de lage voorzet van Giggs binnen: 0-1. Man United nam het slot van de wedstrijd duidelijk voor zijn rekening. Carson moest Carrick tot tweemaal toe van een doelpunt houden. In de 89ste minuut werd het lot van Aston Villa definitief bezegeld. De bal kwam op rechts bij Ronaldo. Zijn schot werd afgeblokt door Barry, maar Rooney trapte laag in de linkerhoek binnen: 0-2.

Aston Villa bood lange tijd weerstand, maar moest uiteindelijk toch weer zijn meerdere erkennen in Manchester United. In de laatste tien minuten van de wedstrijd stelde Manchester de zege veilig. United wist de hoop op een verrassing in Villa Park slim in de kiem te smoren.