Speeldag: Ronde 3
Huddersfield wipt Birmingham uit FA Cup
Kevin Vanbuggenhout

Derdeklasser Huddersfield Town kreeg met Birmingham City het bezoek van een ploeg uit de Premier League. Birmingham moest een verrassing zien te vermijden.

Maar na slechts een paar minuten spelen zag het er al naar uit dat Birmingham een moeilijke namiddag zou beleven. Taylor redde het schot van Schofield, maar Beckett was er als de kippen bij om de rebound binnen te tikken: 1-0. Huddersfield bevond zich al vroeg in dromenland. Forssell kreeg de eerste kans voor Birmingham. De hoek was wel bijzonder scherp en Glennon redde met de voet. In de 19de minuut kwam Birmingham toch langszij. Muamba liep recht doorheen de defensie van Huddersfield, zijn schot werd door Glennon gered met de voet. O'Connor legde de rebound simpel binnen: 1-1. Vijf minuten later leek Birmingham de situatie helemaal om te keren. O'Connor devieerde de bal in doel. De lijnrechter vlagde echter voor buitenspel en het feestje ging niet door. In het vervolg van de eerste helft waren er weinig openingen. Huddersfield deed goed mee en legde veel duelkracht aan de dag. Op een vrije trap kon Brandon aan de tweede paal inkoppen. Taylor had een goede reflex in huis en in tweede instantie kopte Brandon in het zijnet. 1-1 na een gelijkopgaande eerste helft.

Birmingham begon sterk aan de tweede helft. Reeds in de eerste minuut moest Glennon een laag schot van O'Connor pakken in twee tijden. Quedrue speelde naar McSheffrey. Hij kwam naar binnen en schoot naast. Birmingham domineerde het vierde kwartier, maar kwam niet tot scoren. Hierna herstelde Huddersfield het evenwicht. De wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel, tot de thuisploeg negen minuten voor affluiten keihard toesloeg. Schofield speelde een goede bal langs de zijlijn. Beckett zette voor vanop rechts en Brandon trapte binnen: 2-1. Birmingham kreeg nog twee kansen om een replay uit de brand te slepen. Jaidi kopte een hoekschop op het dak van het doel. De laatste kans was voor McSheffrey. De bal werd naar hem toe gekopt, Glennon redde met één hand. Huddersfield had zijn stunt te pakken.

Derdeklasser Huddersfield Town beleefde zijn moment van glorie door eersteklasser Birmingham City uit te schakelen. Op basis van het spel in het begin van de tweede helft had Birmingham wel een doelpuntje meer kunnen scoren. De zege van Huddersfield kan dus enigszins gevleid genoemd worden, maar op basis van de inzet verdiende de thuisploeg de kwalificatie wel.