Speeldag: Ronde 3
Stadion: The Valley
Charlton en West Brom spelen replay
Kevin Vanbuggenhout

Met Charlton Athletic en West Bromwich Albion gingen twee topploegen uit de Engelse tweede klasse met elkaar de strijd aan in de FA Cup. Beide clubs kwamen met verzwakte ploegen voor de dag. Carl Hoefkens begon wel aan de wedstrijd voor West Bromwich.

De wedstrijd was nauwelijks op gang getrapt of Charlton stond al 1-0 voor. Ambrose kopte naar Zheng Zi en de Chinees schoot via de paal binnen. Charlton trok zijn goede start door en speelde dominant in het eerste kwartier. Pas na een halfuur kwam West Bromwich opzetten. De bezoekers geraakten dan wel al snel aan de gelijkmaker. Ishmael Miller, nog eigendom van Manchester City, dook de voorzet van Brunt in doel: 1-1. In het laatste kwartier van de eerste helft was West Bromwich duidelijk de betere ploeg. Charlton riep om een strafschop toen McLeod foutief gestuit werd door Albrechtsen. Scheidsrechter Woolmer liet doorspelen. Beide teams gingen met een 1-1 gelijke stand de kleedkamers in.

West Bromwich-manager Tony Mowbray was toch niet helemaal tevreden en voerde bij de rust een dubbele wissel door. Leon Barnett en Zoltan Gera werden vervangen door Pedro Pele en Sherjil MacDonald. In de tweede helft kreeg West Bromwich het nog moeilijker, want na het uur ging Charlton doordrukken. Moutaouakil speelde de bal met een hakje achteruit en het schot van Varney werd geparreerd door Kiely. De doelman van West Bromwich pakte ook makkelijk een schot van McLeod. Hier had McLeod de bal eigenlijk naar Varney moeten spelen, die stond immers helemaal vrij. Alan Pardew, manager van Charlton, wou nog alles op alles zetten om te winnen en voerde in de 77ste minuut maar liefst drie vervangingen door. Ambrose, Varney en McLeod moesten plaats ruimen voor Basey, Iwelumo en Dickson. Laatstgenoemde kreeg in de slotminuten nog dè kans op de winning-goal. Kiely dook echter goed in de voeten. Charlton bleef steken op een gelijkspel en een replay zal voor de beslissing moeten zorgen.

Charlton en West Bromwich concentreerden zich liever op de competitie en brachten twee verzwakte elftallen aan de aftrap. Een replay was wat geen van beide clubs wilden, maar wel kregen. Charlton was in de tweede helft de betere ploeg en zorgde voor behoorlijk wat druk. West Brom hield echter stand en sleepte een replay uit de brand. Carl Hoefkens speelde de hele wedstrijd.