Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Villa Park
Giggs redt Man Utd tegen Aston Villa
Yves Dekoning

In het duel tussen Aston Villa en Manchester United scoorde Ryan Giggs in de 41ste minuut het enige doelpunt. Hierdoor komen de Mancunians op gelijke hoogte met Everton en blijven ze druk zetten op Arsenal en Chelsea.

United begon gretig aan de wedstrijd in Birmingham. Thomas Sorensen werd meteen aan het werk gezet door Wayne Rooney. Thuisploeg Aston Villa liet zich niet als een weerloos lammetje naar de slachtbank brengen en sloeg terug. Na tien minuten spelen moest Roy Carrol ingrijpen bij een doelpoging van Lee Hendrie. Toch bleven de bezoekers de gevaarlijkste ploeg. Via Paul Scholes en twee keer Ryan Giggs was Man Utd dicht bij de openingstreffer. Aan de overkant had Carrol een hoop geluk nodig om de kopbal van Liam Ridgewell uit zijn doel te weren. Twee minuten later viel het doelpunt voor de Mancunians. John O'Shea zette Giggs op weg naar de 0-1. De lichtvoetige winger knalde de bal hard voorbij Sorensen. Nog voor rust moesten beide doelmannen alweer aan het werk. Toch was de ruststand 0-1.

Ne de pauze ging Aston Villa op zoek naar de gelijkmaker. Carlton Cole verkwanselde een uitgelezen doelkans. Om de druk op te vangen bracht Sir Alex Ferguson Roy Keane en Cristiano Ronaldo op het veld. De wissels leken United vleugels te geven. Ronaldo vuurde al meteen in het zijnet. Villa gaf de moed niet op en bleef het Carrol lastig maken. De Noord-Ierse doelman van Man Utd hield sterk stand. In blessuretijd kreeg Alan Smith nog een schitterende kans om er 0-2 van te maken, maar de blonde aanvaller knalde onbegrijpelijk van dichtbij tegen de dwarsligger.