totTottenham
cryCrystal Palace
1-0
1-1
Datum: 28/12/2004 16:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 20
Stadion: White Hart Lane
Tottenham en Crystal Palace delen de punten
Stan Govaert
| 0 reacties
Tottenham en Crystal Palace delen de punten
Foto: © SC

Na een aangename Londense derby delen beide ploegen de punten. Daarmee komt een einde aan 5 overwinningen op rij voor Martin Jol. Kan Crystal Palace zich hieraan optrekken om uit de degradatiezone te kruipen?

Beide ploegen startten fel aan de partij met schoten van Routledge (2) en Johnson (Palace) en Ziegler, Rickets en Carrick (Spurs), allen zonder succes echter. Op het halfuur was er het eerste echte gevaar toen Kanoute zijn pegel vanop 20 meter naast zag geduwd door de Gabor Kiraly. De Malinees van Tottenham, die gelinkt wordt aan Barcelona, en zijn maatje in de spits Jermain Defoe bleven de keeper van Crystal Palace bestoken, maar Kiraly pakte alles wat ze op hem afvuurden.

Crystal Palace was echter niet gekomen om zich in te graven en antwoordde met pogingen van kortbij van Lakis, Riihilahti (2) en Johnson, maar Paul Robinson stond telkens goed gepositioneerd op zijn lijn om redding te brengen. 

Na de koffie was het Tottenham dat het best terug uit de startblokken schoot, en na enkele minuten constante druk was het Jermain Defoe die hen op voorsprong schoot. Nadat hij net voordien pal op de paal had gemikt, nam hij nu de lob van Edman perfect aan en kegelde via de binnenkant van diezelfde paal binnen, 1-0. Al de 15de pot voor Defoe dit seizoen.

Na 70 minuten ging invaller Torghelle neer in de 16 onder druk van Gardner, maar tot opluchting van de 36.000 Tottenham fans wuifde de scheidsrechter het appel van Palace weg. 10 minuten voor tijd viel er dan toch een goal uit de lucht voor de bezoekers. Een op het eerste zicht ongevaarlijk schot van Andy Johnson dwarrelt langs verschillende lichamen en viel achter Paul Robinson in doel.

Ondanks een slotoffensief van de Spurs bleef de 1-1 op het bord, en zo behoudt Crystal Palace hun ongeslagen status op White Hart Lane. Tottenham blijft achter met een kleine kater, maar in deze voetbalweek in Engeland is er geen tijd om stil te staan bij resultaten.