Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Anfield Road
Liverpool met moeite door de muur
Yves Dekoning

Liverpool heeft met 1-0 gewonnen tegen Southampton. De Reds hadden vanaf de eerste minuut veldoverwicht, maar kregen de defensieve stellingen van de Saints slechts met veel moeite gesloopt.

Liverpool heeft een thuisreputatie opgebouwd. Bovendien wonnen de Mighty Reds twee dagen geleden met 0-5 in West Brom. Southampton kwam kwam dan ook met slechts één doel naar Anfield Road: de nul op het bord houden. Liverpool domineerde de eerste helft, maar kon slechts sporadisch kansen creëren tegen de stugge bezoekers. Zowel Neil Mellor als Florent Sinama-Pongolle zagen een doelpoging mislopen. Aan de overkant durfden de bezoekers ook enkele keren voorzichtig tegenprikken. Het ergste was dat Steve Finnan geblesseerd uitviel. Vlak voor rust scoorde Pongolle dan de 1-0. De jonge Fransman nam de pass van Xabi Alonso in één tijd op de slof en verschalkte doelman Antti Niemi.

Ook na de koffie bleef Liverpool domineren, maar de thuisploeg kon niet verder uitlopen. Alleen Mellor stelde Niemi nog één keer echt op de proef. Hierdoor kregen de Saints steeds meer vertrouwen en bezorgden Liverpool nog enkele bange momenten. Neil McCann zag zijn schot nog net gepareerd worden door Jerzy Dudek. Liverpool werd wakker en zocht nadrukkelijk naar de 2-0. Er volgden enkele uitstekende doelpogingen, maar de thuisploeg kon de zege niet veilig stellen. John Arne Riise knalde tegen de dwarsligger. Een zwakke kopbal van de vrijstaande Louis Garcia was een makkelijke prooi voor Niemi. Ook Gerrard kwam nog dicht bij een goal, maar bij het laatste fluitsignaal stond er 1-0 op de bordjes.