Charlton Athletic
eveEverton
Datum: 28/12/2004 16:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 20
Stadion: The Valley
Everton met tien man onderuit
Everton met tien man onderuit
Foto: © SC

Charlton heeft Everton haar eerste nederlaag in acht wedstrijden in de Premier League toegediend. Het versloeg met twee late doelpunten het tot tien man herleidde Everton met 2-0.
 
Acht minuten voor tijd scoorde Talal El Karkouri het eerste doelpunt en bracht hiermee de Addicks op voorsprong. Duncan Ferguson werd net na het doelpunt terecht van het veld gestuurd na een fout op Hermann Hreidarsson. Hij gaf de IJslander een elleboogstoot en mocht vroeger gaan douchen. Hreidarsson revancheerde zich sportief en scoorde iets later het verlossende tweede doelpunt. Ondanks de dominantie van Everton, was het Charlton dat won. Na de uitsluiting van Ferguson ging het heel wat gemakkelijker voor de thuisploeg.
 
In het klassement blijft Everton derde. Met dit verlies heeft het nog steeds maar vier wedstrijden verloren in de Premier League. Charlton wordt zevende in het klassement en telt 31 punten. Dat zijn er achttien minder dan Chelsea, dat de ranglijst aanvoert.


Charlton: Kiely, Young, El Karkouri, Fortune, Hreidarsson, Rommedahl (Konchesky 79), Murphy, Kishishev, Holland, Thomas (Euell 69), Bartlett.

Everton: Martyn (Wright 45), Hibbert, Stubbs, Weir, Pistone, Yobo (McFadden 84), Carsley, Gravesen, Cahill, Kilbane, Bent (Ferguson 74).

Toeschouwers: 27,001

Scheidsrechter: M Riley