Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Villa Park
Norwich in acuut degradatiegevaar
Maarten Coenen

Na de nederlaag bij Aston Villa moet Norwich zich dringend gaan bezinnen, wil het niet degraderen op het einde van het seizoen. Villa daarentegen kon nog eens winnen, voor de 2de keer in 9 matchen.

De thuisploeg begon zeer scherp aan de wedstrijd. Dat resulteerde in enkele goede mogelijkheden tijdens de openingsfase. Na 9 minuten kon Ridgewell met een stevige kopbal, en met hulp van de bezoekende verdediging de thuisploeg 1-0 voobrengen, meteen zijn eerste goal in het shirt van 'The Villans' . Norwich schoot wakker en Ashton kreeg een uitstekende mogelijkheid om 'the canaries' op gelijke hoogte te brengen, maar faalde bij de afwerking. De match was nu vrij goed in evenwicht, tot Hendrie in de 27ste minuut de 2-0 op het bord kon zetten met een laag schot.

De 2de helft had Villa alles onder controle. Norwich probeerde met enkele wissels het tij nog te keren, maar slaagde daar niet in. Het was zelfs de thuisploeg, die in de 76ste minuut de voorsprong nog kon uitbreiden. Een schot van Hendrie werd door Solano binnen gekopt, 3-0. Meteen de eindstand.

Norwich toonde te weinig creativiteit en aanvalskracht en zal het moeilijk krijgen om zijn status als 'premier league club' te behouden.