Speeldag: Speeldag 23
Stadion: The Valley
Inbreng Jeffers zorgt voor zege Charlton
Maarten Coenen

Charlton won verdiend met 3-1 van Birmingham. Toch was het wachten op de inbreng van Francis Jeffers voor de thuisploeg afstand kon nemen.  'The addicks' staan door deze overwinning op een mooie 7de plaats in de rangschikking.

Shaun Bartlett, terug fit na een blessure, verving Jeffers in de basiself bij de thuisploeg. De match begon zeer goed voor Charlton, al in de 9de minuut kon El Karkouri Talal 'the addicks' op voorsprong brengen. Een voorzet van hem ging door een bos van spelers de goal in, 1-0. De match kabbelde nu mooi over en weer, met kansen langs beide kanten, maar het bleef 1-0 tot aan de rust.

Birmingham nam na de pauze de match in handen. Een eerste mogelijkheid werd nog gemist door Heskey, maar 3 minuten later kon Melchiot na een corner hard binnen koppen, 1-1 en alles te herdoen. In de 62ste minuut mocht Jeffers dan toch het veld opkomen, een wissel die de coach zich niet zou beklagen. Een paar minuten nadat hij op het veld kwam maakte hij de bal mooi vrij, zette strak voor en Shaun Bartlett kon de bal binnenglijden, opnieuw een voorsprong voor Charlton. De thuisploeg bleef de match nu onder controle houden en in de 75ste minuut kon Danny Murphy de 3-1 op het bord zetten met een raak schot, opnieuw op assist van... Jeffers.

Deze stand bleef ook na 90 minuten op het bord staan. Birmingham kon enkel vlak na de rust echt een vuist maken en moet dus puntenloos afdruipen.