Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Anfield Road
Manchester opnieuw te sterk voor Liverpool
Anthony Van der Planken

Liverpool is er opnieuw niet in geslaagd om de traditionele rivaal Manchester United punten af te snoepen. De Reds verloren voor de derde keer op rij van de troepen van Alex Ferguson. Op Anfield Road werd het 0-1.

In de eerste helft hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Liverpool, noch Manchester kon echt overtuigen. Het gevolg was een saaie wedstrijd, waarin de bezoekers na 21 minuten op voorsprong kwamen. De fel geplaagde Wayne Rooney, die voortdurend uitgejouwd werd door het thuispubliek, was de gelukkige doelpuntenmaker. Toch mocht de aanvaller vooral keeper Dudek bedanken, want die ging allesbehalve vrijuit bij het doelpunt.

United, dat al sinds begin december geen tegendoelpunt meer moest incasseren, wist na de rust die score vrij makkelijk op het bord te houden. Liverpool probeerde wel, maar het ontbrak de Reds aan doelrijpe kansen. Ook de rode kaart voor