Portsmouth
blrBlackburn
Datum: 15/01/2005 16:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Fratton Park
Portsmouth eindigt met z'n negenen
Luc Goderis
| 0 reacties
Portsmouth eindigt met z'n negenen
Foto: © SC

Morten Gamst Pedersen bezorgde, met zijn tweede doelpunt in evenveel wedstrijden, Blackburn Rovers de volle buit bij Portsmouth.  Pedersen scoorde 4 minuten nadat Pompey aanvaller Lomano Lua Lua voortijdig mocht gaan douchen na een kopstoot op Andy Todd.  Portsmouth eindigde de wedstrijd uiteindelijk met z'n negenen.  Amdy Faye kreeg in blessuretijd ook nog een rood karton onder de neus. 

Na een veelbelovend begin ontaardde de wedstrijd in een bijna oneindige reeks overtredingen, gele en rode kaarten.  De pauze bedaarde de gemoederen geenszins en al na 6 minuten in de tweede helft mocht Lomano Lua Lua gaan douchen na een kopstoot op Andy Todd.  De Rovers hadden op dat ogenblik ook al 4 gele kartonnetjes verzameld waaronder  de debuterende Aaron Mokoena en Ryan Nelsen.  Aaron Mokoena speelde trouwens een zeer sterke wedstrijd in het centrum van de Blackburn verdediging.

Blackburn had zijn numerieke meerderheid eigenlijk moeten vertalen in een hogere score maar de Rovers waren niet in staat de druk op te voeren.  Een schot van Brett Emerton werd gestopt door Dejan Stefanovic en David Thompson schoot onbeheerst over.  Het onvermogen om verder uit te lopen bezorgde Blackburn nog ettelijke nerveuze momenten maar de zege kwam nooit echt in gevaar. 
Pompey eindigde uiteindelijk nog met z'n negenen nadat Amde Faye, in blessuretijd, tegen een tweede gele kaart aanliep voor een overtreding op Brad Friedel.

Dankzij de overwinning klimmen de Rovers verder weg van de gevarenzone.  De Rovers staan nu 9 punten voor op Norwich (18de).
Portsmouth : Hislop, Stone (20' Taylor), Primus, De Zeeuw,Stefanovic, LuaLua, Faye, O'Neil, Berger, Yakubu,Kamara (86' Fuller).
Blackburn : Friedel, Nelsen, Todd, Mokoena, Johansson, Emerton,Tugay (76' Reid), Thompson, Pedersen, Gallagher (74' Jansen), Dickov.
Att : 19,904
Ref: A D'Urso (Essex)