Speeldag: Speeldag 31
Stadion: Highbury
Arsenal - Norwich 4-1
Tom Ceusters

De regerende landskampioen had niet de minste moeite met de hekkesluiter. 4-1 werd het, met 3 goals van topschutter Henry die zo z’n club op gelijke hoogte brengt met rivaal Manchester United. Voor Norwich komt de afzink naar de First Division nu wel angstwekkend dichtbij.

Arsenal begon rustig aan de wedstrijd en was doorlopend baas. Een ijverige Reyes schoot in het eerste kwartier tot drie maal toe op doel, maar geen van de pogingen trof raak. Na 20 minuten ontbond Henry z’n duivels: eerst trapte hij een voorzet van Flamini binnen, 2 minuten later draaide hij de 2-0 mooi rond keeper Green.
Norwich holde voortdurend achter de feiten aan en kwam nooit in de buurt van Arsenal-keeper Lehman. De aansluitingstreffer van Huckerby na een half uur viel dan ook volledig uit de lucht. Het werd even stil op Highbury, maar Arsenal verkrampte niet en bleef z’n wil opdringen aan de bezoekers, die echter zonder verdere kleerscheuren de rust haalden.

Hetzelfde beeld na de rust: de thuisploeg deed wat ze wilde. Al na 5 minuten in de tweede helft viel het derde doelpunt: Lauren trok heerlijk voor en Ljungberg knikte mooi binnen. Norwich wou wel, maar kon niet. Arsenal was oppermachtig en nog voor driekwart van de wedstrijd voorbij was, stond de 4-1 op het bord: passje van Reyes naar Henry, die z’n derde van de namiddag maakte. Voor de Londense topclub hoefde het daarna allemaal niet meer, zodat de wedstrijd rustig naar het einde hobbelde.

Een eenvoudige zege van een sterk Arsenal, dat door het puntenverlies van Manchester United weer volop mag hopen op het tweede rechtstreekse ticket voor de Champions League. Voor Norwich lijkt alle hoop verdwenen...

Arsenal: Lehmann, Lauren, Toure, Cygan, Cole, Ljungberg, Flamini (36' Fabregas), Silva, Pires (77' Clichy), Henry, Reyes (70' Van Persie)

Norwich: Green, Edworthy (73' Helveg), Fleming, Shackell, Drury, Stuart, Holt (59' Safri), Francis, Huckerby, Ashton, McKenzie (71' Svensson)

Scheidsrechter: Wiley

Doelpunten: 19' Henry (1-0), 22' Henry (2-0), 30' Huckerby (2-1), 50' Ljungberg (3-1), 66' Henry (4-1)

Geel: Cygan (Ars)