munManchester United
blrBlackburn
Datum: 02/04/2005 16:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 31
Stadion: Old Trafford
Man Utd en Blackburn delen punten
Luc Goderis
| 0 reacties
Man Utd  en Blackburn delen punten
Foto: © SC

De hoop om de leiders Chelsea in de Premiership bij te benen is, voor Manchester Utd, zo goed als verdwenen na een frustrerend scoreloos gelijkspel thuis tegen Blackburn Rovers.  

Sir Alex Ferguson startte zonder Roy Keane maar de Ier mocht al na zes minuten de wei in nadat Ryan Giggs met een hamstring blessure naar de kant moest.

United domineerde de eerste helft en voetbalde talloze kansen bijeen, maar zowel Wayne Rooney als Roy Keane troffen het doelhout.   Mikael Silvestre zag een kopbal nog van de lijn gehaald door Morten Gamst Pedersen en een beresterke Brad Friedel ranselde ondermeer ballen van Wayne Rooney, Paul Scholes en Cristiano Ronaldo uit zijn doel. 
De allergrootste kans van de eerste helft werd door Paul Scholes vakkundig de nek omgedraaid. 
Het enige wat de Rovers er tegenover konden plaatsen was een kopbal van Morten Gamst Pedersen die voorlangs ging.

De Rovers loerden tijdens de tweede helft op de counter en deden de thuisdefensie af en toe huiveren maar ook de thuisgoalie keepte secuur.  Andy Todd reageerde als snelste op een gekeerde voorzet van Steven Reid maar Tim Howard had nog een super-save in huis.

Brad Friedel en zijn defensie lieten zich op Old Trafford op geen enkel foutje betrappen.  Ook niet nadat een bleke Ruud Van Nistelrooy op het uur vervangen werd door Alan Smith.

De Rovers, met ex-Utd legende Mark Hughes aan het sportieve roer, haalden, net zoals eerder dit seizoen in Ewood Park, een verdiend gelijkspel tegen Manchester Utd
De Reds verliezen hierdoor nu zelfs hun tweede plaats, zij het op doelsaldo, aan Arsenal en lijken nu voorgoed uit de titelstrijd geslagen (als Chelsea 4 van zijn laatste 8 wedstrijden wint zijn de Londenaars kampioen)



Man Utd :
Howard, Gary Neville, Ferdinand, Silvestre, O'Shea, Ronaldo, Scholes, Fortune, Giggs (6' Keane), Rooney, van Nistelrooy (63' Smith).

Blackburn : Friedel, Neill, Todd, Nelsen, Matteo, Reid, Thompson, Mokoena (68' Emerton), Flitcroft, Pedersen (78' Gallagher), Stead.

Att :
67,939

Ref : M Riley (W Yorkshire)