Speeldag: Speeldag 31
Stadion: St. Andrews Stadium
Birmingham houdt Tottenham in evenwicht
Kristof Blomme

In het 'St.-Andrews stadium' zijn Birmingham en Tottenham niet verder geraakt dan een 1-1 gelijkspel. De bezoekers konden op voorsprong komen, maar even later stond de gelijkmaker alweer op het bord.

Bij Birmingham was het de eerste match van Jermaine Pennant na z'n vrijlating uit de gevangenis. Nico Vaesen begon op de bank bij de thuisploeg. Bij Tottenham begonnen Mido, ex-AA Gent en Ajax, en Robbie Keane op de bank. Atouba zat z'n eerste van drie schorsingsdagen uit na z'n elleboogstoot tegen Joey Barton van Manchester City.

Het begin van de wedstrijd was slordig. Birmingham dreigde eerst, maar schoten van Walter Pandiani verdwenen over en naast het doel. Tottenham moest al vroeg in de match wisselen, want na iets meer dan tien minuten blesseerde Noe Pamarot zich. De thuisploeg bleef het bedrijvigst maar een kopbal van Mathew Upson werd gepakt door Paul Robinson. Na 25 minuten moest de Engelse nationale doelman nogmaals z'n kunnen tonen op een schot van Emile Heskey. Tottenham kon daar bitter weinig tegenover stellen. Ze dreigden enkel via schoten van Jermaine Defoe en Frederick Kanouté maar die waren niet echt gevaarlijk. Even voor de rust sloeg het noodlot opnieuw toe voor de Spurs. Nu was het Reto Ziegler die zich blesseerde, in zijn plaats kwam Sean Davis. De logische ruststand was dus 0-0.

Het begin van de tweede helft had zowaar nog minder om het lijf. De rentree van Jermaine Pennant eindigde na 55 minuten. Na een uur werden de toeschouwers plots wakkergeschud. Het grote talent van Tottenham, Michael Carrick, bediende Stephen Kelly en die schoot van binnen het strafschopgebied de bal tegen de netten. Lang stond die voorsprong echter niet op het bord. Nadat eerst Upson en daarna Pandiani nog kansen hadden gemist was het uiteindelijk Darren Carter die de verdiende gelijkmaker binnentrapte. Robinson hield Carter nog van de winnende treffer. Maik Taylor redde nog schoten van Mido en Kanouté. Vlak voor tijd miste Morrison nog de kans op de overwinning. Gescoord werd er dus niet meer, 1-1.