Speeldag: Speeldag 31
Stadion: Friends Provident St Mary's Stadium
Chelsea loopt 13 punten uit
Kristof Blomme

Chelsea heeft de moeilijke uitmatch op Southampton tot een goed einde weten te brengen. De Londenaars wonnen met 1-3. De dichtste concurrenten volgen nu al op 13 punten! De titel lijkt nu al een feit.

In het begin van de match leken beide ploegen aan elkaar gewaagd. Het was wel Chelsea die de beste kansen kreeg. Claus Lundekvam schoot de bal bijna in eigen doel, ware het niet dat Antti Niemi een spectaculaire redding uit z'n mouw schudde. De Finse doelman had nadien ook een goeie reactie in huis op een poging van Robert Huth. Na 21 minuten floot scheidsrechter Hasley een controversiële vrije trap voor de bezoekers. Hij floot een vermeende fout van Andreas Jakobsson op Mateja Kezman. Tot overmaat van ramp voor The Saints ging de afgeweken vrije trap binnen, 0-1. Even voor de rust leek de match volledig beslist toen Eidur Gudjohnson een voorzet van Glenn Johnson binnenwerkte.

In het begin van de tweede helft zorgde een verre inworp van Rory Delap voor verwarring. Petr Cech redde echter op een onorthodoxe manier. Na een uur spelen kwam Kevin Phillips op het veld bij de thuisploeg. Meteen dwong hij Cech tot een goede redding. Op de corner die daaruit volgde maakte hij zelf de aansluitingstreffer. Zeven minuten voor het einde nam Gudjohnson echter alle twijfel weg na een knappe actie met Lampard en Didier Drogba

Southampton: Niemi, Delap, Lundekvam, Jakobsson, Bernard, Telfer, Redknapp, Quashie, Le Saux (Anders Svensson 63) , Camara (Phillips 63), Crouch.

Chelsea: Cech, Johnson, Huth, Terry, Gallas, Lampard, Makelele, Gudjohnsen, Duff (Jarosik 80), Kezman (Drogba 65), Cole (Tiago 45).

Doelpunten: Lampard 22, Gudjohnsen 39, 83

Toeschouwers: 31,949

Scheidsrechter: M Halsey