Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Anfield Road
Liverpool wint in eigen stadion van West Ham
Giovanny Saelens

Zaterdagnamiddag nam Liverpool het in eigen huis op tegen West Ham. Voor het aan de wedstrijd begon, stond Liverpool op de dertiende plaats. Dankzij een doelpunt van Xabi Alonso in de eerste helft en ééntje van Zenden in de tweede helft keerde West Ham zonder punten terug.

Het was vijf minuten wachten op de eerste kans. Cissé kon de bal niet in doel werken. Net daarna kreeg Liverpool een corner. De bal belandde bij Xabi Alonso die de bal naast trapte. Na zeven minuten werd een schot van Luis Garcia door Gabbidon afgeblokt. De daaropvolgende hoekschop werd opnieuw door Gabbidon weggewerkt. Benayoun zou op doel kunnen afgaan na twaalf minuten, moest hij niet afgevlagd zijn voor buitenspel. Na achttien minuten kwam de bal bij Xabi Alonso. Hij vergat niet af te werken en bracht zijn ploeg op voorsprong.
Twee minuten daarna verzuimde Cissé het om de score te verdubbelen. Ook zijn volgende kans schoot hij over. Yossi Benayoun had de kans om de stand terug in evenwicht te brengen, maar Reina dacht daar anders over. Hij hield de bal netjes uit zijn doel.
Ook na bijna een halfuur spelen mocht Hislop zijn doel verdedigen, wanneer Luis Garcia de bal op doel trapte. Harewood trapte even daarna de bal naast, zodat Reina een doeltrap mocht nemen. Net voor rust had Luis Garcia nog een doelpunt aan de voet, toen hij via een afstandschot de bal naast plaatste. Ruststand: 1-0

In de tweede helft was de eerste kans voor Gerrard, maar ook hij kon het tweede doelpunt voor Liverpool niet verwezenlijken. Even later bracht Luis Garcia zijn hoekschop tot bij Sami Hyypia, maar zijn schot werd afgeblokt. Luis Garcia had twintig minuten voor tijd een goede kans, maar Hislop kon de bal nog weghalen net naast de paal. Cissé werd, met nog achttien minuten te gaan, vervangen door Boudewijn Zenden.
Met nog een kwartier te gaan kon Morientes de bal niet voorbij Hislop werken. Mullins had elf minuten voor affluiten nog een goede kans op de gelijkmaker, maar zijn bal ging naast. Aan de overkant lukte het scoren wel. Zenden kreeg de bal aangespeeld van Riise en schoot binnen. Liverpool heeft eindelijk zijn tweede doelpunt van de middag beet.
Vier minuten later ging Riise voor eigen geluk, maar hij schoot naast. Verdere kansen zagen we niet meer in de wedstrijd. Liverpool won verdiend van West Ham in eigen stadion. Eindstand 2-0.