Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Riverside Stadium
Manchester United krijgt rammel
Dirk Pieters

Voor Manchester United lijkt de titel nu wel heel ver weg. De ploeg van Sir Alex Ferguson ging met 4-1 de boot in op het veld van Middlesbrough. Manchester begon de wedstrijd met Rooney, Van Nistelrooy en Smith in de basis. Ronaldo startte op de bank.

Al na twee minuten keek United tegen een achterstand aan. Een ver afstandsschot van Mendieta leek geen probleem te zijn voor Van der Sar, maar de bal ging er toch in. Manchester United kon niet veel terug doen. Het was zelfs de thuisploeg dat de score verdubbelde. Jimmy Floyd Hasselbaink kon de bal mooi voorbij Van der Sar trappen.
Het werd zelfs nog erger vlak voor rust. Kieran Richardson ging aan het shirt van Stuart Parnaby hangen en de scheidsrechter wees naar de stip. Yakubu maakte er makkelijk 3-0 van.

Kon Manchester een afstraffing voorkomen of ging Middlesbrough gewoon verder? Ferguson was niet mals in de kleedkamer, maar veel verandering bracht het niet. Silvestre en Smith konden nog enkele keren verhinderen dat de thuisploeg kon scoren,  maar in de 78e minuut kon Mendieta zijn tweede van de namiddag scoren. 4-0, een afstraffing van formaat. In de laatste minuut kon Ronaldo nog wel tegenscoren, maar dat was niet meer dan een detail.

Manchester komt door deze nederlaag, met nog een match minder, op 13 punten van leider Chelsea. Middlesbrough komt door deze overwinning mooi in het midden van het klassement te staan met 15 punten uit 11 wedstrijden.  [AN]