Speeldag: Speeldag 11
Stadion: The Hawthorns
West Brom te klein voor Newcastle
Kevin Pieters

Zondagavond stond de wedstrijd West Brom – Newcastle op het programma in de Engelse  Premiership.  Een wedstrijd waarbij de bezoekers gemakkelijk met de zege gingen lopen.  Het werd 0-3 met goals van het spistenduo Owen en Shearer.

De eerste echte kans kwam er pas na 24 minuten en was voor de bezoekers.  Emre zag zijn schot gered door doelman Kuzczak.  Ook het schot van Owen iets na het halfuur dwong de doelman van West Brom tot een redding. Voor de thuisploeg was het Scimeca die doelman Given aan het werk zette. In het laatste kwartier voor rust begon Newcastle gevaarlijker op te zetten.  Het werd benauwder voor het doel van Kuzczak door kansen voor Boumsong, Solano en Parker.  Maar dat resulteerde voorlopig niet in een doelpunt.  Beide ploegen gingen rusten met een 0-0, wat gezien het aantal kansen een goede zaak was voor de thuisploeg.

De tweede helft was nog maar net op gang gefloten of Newcastle kwam verdiend op voorsprong.  Een voorzet van Emre belandde bij Owen, die de bal gemakkelijk voorbij doelman Kuzczak speelde: 0-1.  Earnshaw zorgde voor een snelle reactie van de thuisploeg, maar zijn schot werd gered door doelman Given.  In de 51e minuut was het opnieuw Earnshaw die het Given moeilijk maakte met een volley, maar het bleef 0-1.  Het was dan wachten tot diep in de 70e minuut op het geruststellende doelpunt voor de bezoekers.  Dit keer was het vanop de rechterkant dat Owen de bal in ontvangst nam en voor de tweede keer de West Brom - doelman versloeg: 0-2 en wedstrijd gespeeld.   Nog geen twee minuten later bediende Ramage aanvaller Shearer, die ook van dichtbij wist binnen te trappen en de eindstand op het bord bracht: 0-3.  Een verdiende overwinning voor Newcastle.   [AN]