Speeldag: Speeldag 2
Stadion: St. Andrews Stadium
Manchester City won op Birmingham
Dirk Pieters

Manchester City heeft zijn eerste zege in de Premier League beet dit seizoen. Het won met 1-2 op het veld van Birmingham. City kwam al snel op achterstand maar kon de wedstrijd toch nog winnend afsluiten.

Na 6 minuten was het al raak, Nicky Butt kon mooi afwerken na een voorzet van Julian Gray. Manchester City kwam opzetten maar tot echt grote kansen kwam het niet.  Na een kwartier kwam de gelijkmaker er dan toch. Joey Barton zorgde van dichtbij voor de gelijkmaker.
Het was toch Birmingham dat de betere ploeg bleef, maar grote kansen kwamen er niet meer. Het publiek stond volledig achter de thuisploeg, maar het spel begon slordiger te worden. Vlak voor rust had het nog 1-2 kunnen worden, maar Barton en Mills konden hun kans niet afwerken.

De 2de helft begon nog maar net en City kwam op voorsprong. Sinclair zette voor van op rechts en Andy Cole (ex-Manchester United) kon met links binnentrappen. Echt verdiend was de voorsprong niet, maar de 1-2 stond op het bord. Het thuispubliek werd nu echt stil.
Birmingham kon niet anders dan gaan aanvallen. Voor City was dit ideaal, zeker voor snelle spits Andy Cole die naar hartelust kon counteren.
Birmingham probeerde wel maar de tijd begon te dringen, kleine slordigheden begonnen zich op te stapelen. Forssel en Pandiani liepen veel, maar de verdediging van City brak niet meer en kon nog vrij rustig de voorsprong behouden. Achter de verdediging kon City nog rekenen op international David James die nu wel goed stond te keepen in tegenstelling tot de match van Engeland tegen Denemarken.

Manchester City kon een einde maken aan de reeks ongeslagen wedstrijden van Birmingham in St-Andrews. Birmingham had thuis niet meer verloren sinds 22 januari.