munManchester United
astAston Villa
Datum: 20/08/2005 13:45
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Old Trafford
United wint op eigen veld
Kristof Blomme
| 0 reacties
United wint op eigen veld
Foto: © SC

Manchester United won op Old Trafford met het kleinste verschil van Aston Villa. Van Nistelrooy maakte het enige doelpunt van de partij.

Het begin van de match was heel matig. Na een halfuur kon de bedrijvige Park toch goed naar binnen snijden. Zijn schot werd schitterend gepakt door doelman Sörensen. Meteen daarna volgde nog een kans voor de thuisploeg. Een goeie volley van Rooney werd afgeblokt door Whittingham. Vlak voor rust haalde Scholes nog eens de voorhamer boven. Zijn harde knal ging echter naast. 

We waren net bezig aan de tweede helft of Park en Rooney konden een mooie dubbelpass opzetten. Het daaropvolgend schot van de Koreaan was niet goed gericht. Zowel Heinze als Ronaldo kwamen in de ploeg en beide spelers kregen meteen een kopkans. Ze slaagden er echter niet in om hun ploeg op voorsprong te zetten. Halfweg de tweede helft was het dan eindelijk toch raak. Mellberg kreeg een voorzet van Ronaldo niet goed weg en goaltjesdief Van Nistelrooy stond natuurlijk op de goeie plaats. Op het einde van de match moest Sörensen nog twee keer zijn klasse tonen op pogingen van Scholes. Een oververdiende overwinning voor Manchester tegen een Villa dat weinig of geen kansen kon afdwingen. 

Statistieken