Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: White Hart Lane
Tottenham behoudt maximum

Tottenham kon voor de tweede keer op rij winnen en blijft bovenaan het klassement met het maximum van de punten. Bij Middlesbrough gaat het iets minder, zij blijven na twee speeldagen op één schamel puntje staan. Doelpuntenmakers voor Tottenham waren international Jermain Defoe en de Egyptenaar Mido.

De eerste helft werd duidelijk een studieronde. Beide ploegen slaagden er niet in om verder te komen dan enkele kleine kansjes. Een kopbal van Mido, na een corner van Andy Reid en een schot van Edgar Davids, werden gepakt door doelman Marc Schwarzer. Hoewel Edgar Davids zich in vrij positieve zin manifesteerde, kon Tottenham niet echt overtuigen. Aan de overkant kwamen Hasselbaink en Yakubu tot enkele kleine mogelijkheden maar die brachten doelman Robinson niet in de problemen. Een eerste helft, waarin Tottenham 70% balbezit had, eindigde zo op 0-0.

Bij Middlesbrough kwamen na de rust Viduka en Morrison op het plein in de plaats van Yakubu en Mendieta, in de hoop dat zij voor meer balbezit en kansen konden zorgen. Hasselbaink kreeg meteen de eerste kans in de 2de helft maar schoot over.  Aan de overkant was het dan toch raak, Jermain Defoe schoot mooi binnen. Defoe ging wel het boekje in na onsportief gedrag.

Middlesbrough bleef niet bij de pakken zitten en kreeg 2 mooie kansen na elkaar. Eerst een vrije trap van Downing mooi gepakt door Robinson en daarna een afstandschot van Viduka net over. De wedstrijd werd heviger en Tottenham begon feller zijn voorsprong te verdedigen.

Met nog een kwartier te gaan verdubbelde Tottenham de score 2-0. Mido kon scoren na een flater van doelman Schwarzer die onder de bal dook.
Middlesbrough kwam nog opzetten, maar wist dat het te laat zou zijn om nog een punt uit de brand te slepen. Hasselbaink kon met een vrije trap Middlesbrough nog op achtervolgen zetten, maar Robinson had een knappe redding in huis en zo bleef het 2-0 voor Tottenham.

Tottenham dat zwaar investeerde in enkele aankopen blijft nu samen mee aan de leiding in de Premier League met een zes op zes.