Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Highbury
Veel spanning maar geen doelpunten
Dirk Pieters

Dinsdagavond stond de topaffiche tussen Arsenal en Manchester United weer op het programma. De Gunners stonden op een zesde plaats, maar lieten thuis nog maar één keer een steek vallen dit seizoen. United stond er met een tweede plaats beter voor. Deze wedstrijd werd voor de laatste keer op Highbury gespeeld. Vanaf volgend seizoen zal Arsenal zijn thuiswedstrijden elders spelen. Bij Arsenal geen Van Persie en Bergkamp begon op de bank. Bij de bezoekers nog steeds geen Scholes en O’Shea begon in het middenveld.

De eerste grote kans kwam er na tien minuten maar de 18-jarige Fabregas schoot net naast. Manchester United kwam hier goed weg. Het was Arsenal dat het initiatief nam en Van Der Sar moest plat p een schot van Reyes. Manchester speelde zeker niet slecht, maar kansen kreeg het in het eerste halfuur niet. Iets over het half uur was er Henry, maar zijn vrije trap ging maar net naast de kruising. Nog voor de rust begon de wedstrijd vuiler te worden en dat bewees Lauren met een smerige tackle op Ronaldo. In de allerlaatste minuut kreeg Van Nistelrooy nog een kans, maar doelman Jens Lehmann kon de bal stoppen, in de herneming schoot Ronaldo onbegrijpelijk over. De 0-0 was een logische ruststand.

Na de pauze was het Arsenal dat de druk opvoerde, maar het was United dat de eerste kans kreeg. Rooney kopte een voorzet van Ronaldo naast het doel van Lehmann. In de 57e minuut kwam een vrije trap van Henry in de voeten van Gilberto Silva, maar zijn schot werd nog net afgeblokt. Enkele minuten later kreeg de Nederlandse aanvaller Ruud Van Nistelrooy de kans om de score te openen, maar hij schoot hard in het zijnet. Met nog twintig minuten te gaan, kwam Rooney goed weg toen scheidsrechter Graham Poll geen handspel zag van de aanvaller en zo geen tweede keer geel trok. In de slotfase gebeurde er nog bijzonder weinig. Het was in de laatste minuut dat Manchester United nog bijna met de drie punten ging lopen, maar Eboué kon de bal nog van de lijn redden.

Manchester en Arsenal waren best tevreden met dit gelijkspel. De winnaar van deze speeldag was opnieuw leider Chelsea, dat uitloopt tot op dertien punten van Manchester United.  [AN]