astAston Villa
0-1
1-1
1-2
80' Milan Baros (pen)
Datum: 02/01/2006 13:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 21
Stadion: The Hawthorns
Villa wint, Newcastle gelijk
Jimmy Wouters

Aston Villa heeft maandagmiddag een verdiende overwinning geboekt op het veld van West Bromwich Albion. De ploeg uit Birmingham komt zo op gelijke hoogte met Charlton.

Villa had duidelijk de betere kansen. Zo trof Milan Baros de dwarsligger en liet Juan Pablo Angel een wenkende kans onbenut. Desondanks bleef het bij de rust 0-0.

Onmiddellijk na de pauze kwamen de bezoekers dan toch verdiend op voorsprong. Op een voorzet van Miller kopte Steven Davis ongenaakbaar binnen. Villa bleef baas, maar een kwartier voor tijd kwam West Brom alsnog langszij. Het was Steve Watson die een fout in de bezoekende defensie genadeloos afstrafte. Villa was vastbesloten de drie punten mee naar huis te nemen, en vier minuten na de 1-1 stond het al 1-2.

Het was Milan Baros die vanop 11 meter zijn ploeg de overwinning schonk.

Newcastle United - Middlesbrough 2-2

De wedstrijd tussen de twee grootste ontgoochelingen uit de Premier League kende geen winnaar. Newcastle en Middlesbrough deelden de punten: 2-2.

Newcastle kwam in de eerste helft op voorsprong door een doelpunt van Solano. Vlak na rust kwamen de bezoekers op gelijke hoogte via Yakubu. In de slotfase leek Hasselbaink met zijn treffer de drie punten mee naar Middlesbrough te nemen, maar in de allerlaatste minuut zorgde Clark alsnog voor een gelijkspel. [AN]