Datum: 02/01/2006 20:35
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Ewood Park
Blackburn boekt derde zege in acht dagen
Luc Goderis
| 0 reacties
Blackburn boekt derde zege in acht dagen
Foto: © SC

Blackburn wiste via een magistrale vrije trap van Pedersen en een kopbaldoelpunt van Dickov een vroege achterstand nog voor de pauze uit.  Portsmouth ging na de herneming op zoek naar de gelijkmaker maar de thuisdefensie hield stand.

Er was amper afgetrapt in Ewood Park toen Steven Reid mocht aanleggen vanop zo'n dertig meter.  De Ierse winger vlamde de vrije trap rechtstreeks op doel en verraste zo bijna Sander Westerveld.  Aan de overzijde mocht Matthew Taylor het voor de bezoekers ook eens proberen vanuit vrije trap.  Een betwistbaar handspel van Ryan Nelsen ging vooraf. 
Taylor draaide de bal wondermooi voorbij het muurtje en buiten het bereik van Brad Friedel in doel.  Er waren amper drie minuten gespeeld.
Vijf minuten later lag scheidsrechter Mike Dean opnieuw onder vuur.  Als enige zag hij een fout van Andy O'Brien op Paul Dickov en Morten Gamst Pedersen krulde de vrije trap magistraal in de kruising.

Na de spectaculaire start was er nog weinig opwinding.  In de strijd om het middenveld kregen Salif Diao en Aliou Cissé geel voor late tackles.  Naar het einde van de eerste helft trok Blackburn het laken naar zich toe.  De thuisploeg controleerde de wedstrijd nu.  Zeven minuten voor de pauze bokste Westerveld een trap van Reid richting Dickov en de Schot kopte gretig vanuit een scherpe hoek binnen.

Na de herneming kwam het eerste gevaar opnieuw van de Rovers maar Robbie Savage's vrije trap ging maar nipt naast.  Pompey versierde dan een resem hoekschoppen en Lua Lua werkte er eentje binnen.  Jammer genoeg stond hij enkele meters buitenspel.
Portsmouth werd gevaarlijker en ging nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker.  Mark Hughes bracht Craig Bellamy en Brett Emerton in als antwoord op bezoekende aanvallen.  Blackburn prikte nog enkele keren gevaarlijk tegen en ook de bezoekers testten Friedel's keeperskwaliteiten.  Geen van beide teams wist in een spannende slotfase nog te scoren en Blackburn klimt dankzij een negen op negen naar de achtste plaats in de rangschikking.  Portsmouth vergaat het minder goed.  Ze blijven met een 18de plaats dicht in de buurt van het degradatie-spook.