Speeldag: Speeldag 25
Stadion: St. Andrews Stadium
Henry scoort zijn 200ste doelpunt
Dirk Pieters

Arsenal heeft zijn wedstrijd van zaterdagmiddag weten te winnen op het veld van Birmingham. Thierry Henry scoorde dan ook zijn 200e doelpunt voor Arsenal.

Arsenal begon het beste aan de wedstrijd, Henry kreeg de eerste kans maar zijn schot werd gestopt door doelman Maik Taylor. Ook de thuisploeg stak de neus aan het venster na een schot van Jiri Jarosik. De wedstrijd bleef goed over en weer gaan, nu was het Gilberto Silva die dicht bij een doelpunt was. Arsenal ging nadrukkelijker op zoek naar het openingsdoelpunt maar het schot van Jose Antonio Reyes was net niet goed genoeg. Drie minuten later was het dan toch raak. Emmanuel Adebayor kopte na wat geharrewar de bal tegen de netten. De wedstrijd bleef aangenaam om volgen met veel kansen, maar beide doelmannen zorgden ervoor dat de ruststand op 0-1 bleef staan.

Ook in de tweede helft bleef de jonge verdediging van Arsenal zich goed verweren tegen Jarosik en Heskey. Ook Muzzy Izzet kwam nog dicht bij de gelijkmaker, maar het was aan de overkant opnieuw Arsenal dat raak schoot. Thierry Henry werd in de diepte gestuurd door Febregas en de Fransman verdubbelde mooi de score. Iets over het uur was er bijna de aansluitingstreffer, maar de kopbal van Matthew Upson ging tegen de paal. Het was nu de thuisploeg dat het betere spel op de mat bracht, maar scoren wou maar niet lukken. Jens Lehmann keepte een uitstekende wedstrijd en zorgde er zo voor dat Arsenal met 0-2 won op het veld van Birmingham. [AN]