Speeldag: Speeldag 25
Stadion: White Hart Lane
Defoe brengt Tottenham voorbij Charlton
Philippe Crols

Tottenham heeft zondagmiddag een goede zaak gedaan in het klassement van de Engelse Premier League. De ploeg van manager Jol won met 3-1 van Charlton en verstevigt zo de vierde plaats in het klassement. Charlton moddert verder aan.

Na een kwartier spelen was het al raak voor de thuisploeg. Jenas stuurde Defoe weg en via Young verdween het schot van de spits in doel, 1-0. De thuisploeg domineerde, maar voor doel liep het meermaals fout. Toch verdubbelde Tottenham de score vijf minuten voor rust. Keane bediende Jenas en die legde de bal voorbij Myhre in het doel, 2-0 en de wedstrijd was toen al zo goed als beslist. 2-0 was ook de ruststand in Londen.

Charlton kwam met veel goede moed uit de kleedkamer, maar al die goede moed zonk na 45 seconden spelen in de tweede helft in hun schoenen. Invaller Huddlestone was de man van de assist en Defoe lobde zijn tweede van de middag over Myhre, 3-0 en de boeken konden nu wel helemaal dicht. Over het feit dat Thomas er twintig minuten voor tijd nog 3-1 van maakte zal niemand wakker liggen.