Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Stamford Bridge
Crespo en Gallas tellen Liverpool uit
Philippe Crols

Als er dit seizoen nog een ploeg was die het machtige Chelsea van de titel kon houden dan was het Liverpool wel. Beide ploegen stonden zondag op Stamford Bridge tegenover elkaar. Helaas voor de spanning in de Premier League, maar ook Liverpool stopte Chelsea niet af. Gallas en Crespo zorgden voor de 2-0-eindstand.

Chelsea en Liverpool stonden zondag al voor de vierde keer dit seizoen tegenover elkaar. Beide teams kennen elkaar ondertussen dus al door en door en dat resulteerde in een vrij rustig wedstrijdbegin. De eerste kans was voor Liverpool. Carragher slaagde er niet in een hoekschop van Gerrard in doel te verlengen. Ook waren Peter Crouch en Hyypia nog gevaarlijk met het hoofd, maar hun pogingen gingen over het doel van de thuisploeg. Liverpool kreeg dus enkele kansen, maar deed er vrij weinig mee. Voor Chelsea daarentegen was de eerste kans meteen bingo. Carvalho verlengde een voorzet richting Gallas en die wist van dichtbij de 1-0 voorbij Reina te schieten. Ook Joe Cole was nog eens gevaarlijk, maar hij trof het zijnet. Crespo wist op zijn beurt nog wel te scoren, maar zijn doelpunt werd afgekeurd voor buitenspel. Aan de andere kant vuurde Gerrard nog eens richting Cech die een goede parrade in huis had. 1-0 was de ruststand.

In de tweede helft ging diezelfde Gerrard er op links van door. Zijn voorzet bereikte Kewell, maar diens inzet ging volledig de mist in. Voor Chelsea ging Robben nog eens de flank af. Hij leverde een schot af dat maar net voorlangs ging. Twintig minuten voor tijd gooide Hernan Crespo de wedstrijd dan op slot. Hij schoot de bal met links perfect voorbij Reina en het was over en out voor de bezoekers uit Liverpool. Tien minuten voor tijd werd Liverpool-doelman Reina ook nog uitgesloten voor een incident met Arjen Robben. Dat veranderde echter niets meer aan de eindstand. Het bleef 2-0.

Chelsea heeft nu al vijftien punten meer dan eerste achtervolger Manchester United. Als Liverpool zijn twee inhaalwedstrijden nog wint dan komt het op gelijke hoogte van Rooney en co. Liverpool is voorlopig derde.