Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Anfield Road
Liverpool wint met kleinste verschil
Dirk Pieters

Liverpool won zondagmiddag zijn thuiswedstrijd met het kleinste verschil van Manchester City. Het is voor de tweede keer op korte tijd dat Liverpool wint met 1-0 van een ploeg uit Manchester. Op Anfield Road zorgde Harry Kewell voor het enige doelpunt van de partij.

Manchester City kwam al na 5 minuten goed weg toen Peter Crouch net over het bezoekende doel kopte. Liverpool bleef kansjes krijgen, maar een doelpunt maken zat er nog niet in. Op het halfuur werd Xabi Alonso geblesseerd vervangen door Dietmar Hamann. De eerste kans voor City kwam er pas na 35 minuten, het schot van Antoine Sibierski ging net naast. Vijf minuten voor rust viel dan toch het verdiende doelpunt voor Liverpool. Gerrard stuurde Kewell mooi diep, die op zijn beurt doelman James verschalkte. 1-0, dat was meteen ook de ruststand.

De helft begon slecht voor City. Na 53 minuten mocht Joey Barton met een tweede gele kaart vroegtijdig gaan douchen. Toch gaven de bezoekers zich nog niet verloren, ze bleven knokken tot het einde. Liverpool controleerde de wedstrijd en kwam er met momenten vrij aardig uit via Crouch. De Reds wonnen uiteindelijk met 1-0.

Door de overwinning verstevigt Liverpool zijn derde plaats in de rangschikking en mag het nu luidop gaan dromen van een Champions League-ticket. Manchester City staat op de tiende plaats. [CA]