Speeldag: Speeldag 27
Stadion: White Hart Lane
Tottenham en Wigan delen de punten
Dirk Pieters

Tottenham Hotspur kwam op eigen veld niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Wigan Athletic. In een erg aangename wedstrijd zorgde Jermaine Defoe uiteindelijk voor een verdiend punt. Wigan, dat volgende week de finale speelt van de League Cup tegen Manchester United, mag vooral aanvaller Johansson bedanken.

Wigan begon goed aan de wedstrijd en kwam al na tien minuten op voorsprong dankzij een doelpunt van Andres Johansson. Tottenham reageerde meteen maar het schot van Jermain Defoe werd met de voet gestopt door doelman Michael Pollitt. Na 22 minuten bracht Mido Tottenham terug in de wedstrijd. De Egyptenaar schoot met zijn linker de 1-1 op het bord. Beide ploegen kregen nog enkele kansen, maar gingen rusten met een 1-1.

Ook in de tweede helft ging de wedstrijd goed over en weer. Henri Camara zorgde vlak voor het uur bijna voor het tweede doelpunt voor Wigan, maar zijn schot ging nipt naast. Iets over het uur was het dan toch raak. Opnieuw was het Andreas Johansson die voor het doelpunt zorgde. Amper één minuut later stonden de bordjes opnieuw in evenwicht. Jermain Defoe zorgde met een knap schot voor de 2-2. In de slotfase kregen beide ploegen de kans om de drie punten te pakken, maar zowel Henri Camara als Jermain Defoe lieten de kans liggen. [AN]