Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 29
Stadion: St. Andrews Stadium
Degradatietopper eindigt gelijk

De degradatietopper tussen Birmingham en West Bromwich leverde geen winnaar op. Beide ploegen moesten tevreden zijn met een 1-1 eindstand. De thuisploeg kwam kort na de rust op voorsprong, maar twintig minuten voor tijd zorgde de ingevallen Ellington voor de gelijkmaker. Door dit gelijkspel schieten beide ploegen weinig op in de stand.

De bezoekers begonnen het beste aan de wedstrijd en kregen al snel enkele kleine kansjes. Maar ook de thuisploeg toonde zich gretig en Emile Heskey was iets over het kwartier dichtbij de openingstreffer. Iets later was het Kamara die een unieke kans liet liggen op aangeven van Greening. En de bezoekers bleven kansen missen, amper acht minuten later schoot Campbell op de paal nadat hij alleen op doelman Taylor mocht gaan. Birmingham kwam zelden aan een kans en zo mocht het blij zijn met de scoreloze ruststand.

De tweede helft was nog maar net begonnen of Davies ging aan het shirt van Forsell hangen en scheidsrechter Phil Dowd wees naar de stip. De Fin stuurde doelman Kuszczak naar de verkeerde kant en schoot de 1-0 op het bord. West Brom zette nu alles op alles om toch nog tegen te scoren. Trainer Robson bracht Kanu en Ellington in het veld. De laatste zorgde al na twee minuten voor de gelijkmaker op aangeven van invaller Kanu. In de slotfase kwam diezelfde Ellington nog dicht bij de gelijkmaker, maar zijn schot spatte uiteen op de dwarsligger.