cheChelsea
totTottenham
1-0
1-1
2-1
Datum: 11/03/2006 13:45
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Stamford Bridge
Chelsea stoomt naar landskroon
Kristof Blomme
| 0 reacties
Chelsea stoomt naar landskroon
Foto: © SC

Chelsea heeft op Stamford Bridge Tottenham het nakijken gegeven, 2-1. Essien en Gallas, in de laatste minuut, scoorden voor de thuisploeg. Tussenin kon Jenas de bezoekers nog wat hoop geven. Chelsea telt een voorsprong van vijftien punten op Manchester, dat morgen nog aantreedt. Tottenham blijft op de vierde plaats.

Bij de thuisploeg was Wright-Phillips de bedrijvigste man in de beginfase. Hij kreeg de bal voor doel, waar Crespo niet kon afmaken. Ook de bezoekers begonnen niet slecht. Mido trapte op doel, maar hij miste. Wright-Phillips bleef een gesel voor de bezoekende verdediging. Hij zette zich door en vlamde hard op doel. Robinson redde, maar de bal kwam in de voeten van Essien, die van dichtbij naast schoot. Toch kwam de thuisploeg op voorsprong, niet toevallig na voorbereidend werk van Wright-Phillips. De vinnige Engelsman zette de bal laag voor doel, waar Essien afmaakte. Vlak voor de pauze kwamen de Spurs op gelijke hoogte. Een vrije trap van Carrick kwam plots voor de voeten van Jenas. De international aarzelde niet en joeg het leer voorbij Cech

Na de koffie werd Wright-Phillips beter aan banden gelegd. Toch was de eerste kans opnieuw voor Chelsea. Lampard vond Crespo, maar zijn voorzet werd door King over zijn eigen doel gewerkt. De daaropvolgende hoekschop van Lampard werd door de onvermijdelijke Terry op doel gekopt. Robinson pareerde knap. Tottenham probeerde nog even te dreigen. Een schotje van Jenas leverde echter geen probleem op voor Cech. Tottenham leek een punt te gaan pakken, tot Gallas in de laatste minuut zijn duivels ontbond. Hij kwam vanop links naar binnen en krulde de bal heerlijk voorbij een verbouwereerde Robinson. Stamford Bridge daverde op zijn grondvesten. Chelsea pakte dus op het laatste nippertje opnieuw de drie punten, waardoor een tweede opeenvolgende titel wel heel dichtbij komt. 

Chelsea: Cech; Ferreira, Huth, Terry (c), Gallas; Essien (Maniche 76), Makelele, Lampard; Wright-Phillips (Drogba 68), Crespo, J Cole (Duff 68).

Tottenham: Robinson; Stalteri, Dawson, King (c), Lee; Jenas, Carrick, Davids, Tainio; Keane (Defoe 83), Mido.