Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Old Trafford
Man Utd verslaat bleek Newcastle
Ruben Claesen

Met twee treffers van Wayne Rooney zet Manchester United nog wat extra druk op Liverpool, dat nu vijf punten achterstand heeft op The Red Devils. Veel moeite met Newcastle hadden de Mancunians ook niet. Newcastle-manager Glenn Roeder zag zijn ploeg dus een eerste keer verliezen, na zes wedstrijden zonder nederlaag.

Met Ruud Van Nistelrooy andermaal op de bank begon Manchester United meteen erg sterk. Na acht minuten werd Given al een eerste keer gepasseerd. Wayne Rooney kon een terugspeelbal van Peter Ramage onderscheppen en koel over Given stiften.  De zwart-witte verdediging leek nog te slapen, toen Rooney zijn tweede van de namiddag kon scoren op aangeven van O'Shea. Niet dat The Magpies meteen wakker werden, want het bombardement bleef gewoon voortduren. Een volley van Saha ging net naast, een afstandsschot van Rooney scheerde de deklat. We hadden toen amper twintig minuten gespeeld. Newcastle was onmachtig het middenveld van de thuisploeg enigszins te ontregelen, Man Utd leek bezig aan een oefenwedstrijd. Twee minuten voor rust was er dan eindelijk enige dreiging van de bezoekers, maar de lobbal van Parker baarde Van der Sar niet veel zorgen.

Na de rust zagen een feller Newcastle, dat ook trachtte druk te zetten, maar te weinig kansen bij elkaar voetbalde. Die druk was ook maar tijdelijk, want na een kwartier gaf Rooney de bal mee aan Cristiano Ronaldo, een schitterende save van Given was nodig om de 3-0 te voorkomen. Even later bewees Rooney ook dat hij maar een mens was, toen hij Given dribbelde maar voor open doel op de paal besloot. Newcastle speelde stukken beter dan in de eerste helft, maar de kansen bleven voor Manchester United. Zo moest Given een poging van Park pareren, Saha kopte over en een trap van Van Nistelrooy ging naast. Het bleef 2-0, een verdiende en makkelijke zege voor Manchester United.