Speeldag: Speeldag 30
Stadion: St. Andrews Stadium
Tottenham wint knap bij Birmingham
Kristof Blomme

Tottenham heeft de partij bij Birmingham winnend afgesloten met 0-2. Lennon en Keane zorgden na de rust voor de overwinning. Tottenham staat voorlopig vierde, Birmingham blijft in de kelder van het klassement hangen.

Birmingham begon enthousiast aan de partij en drukte de bezoekers meteen weg. Eerst kon Campbell net niet bij een lage voorzet van Heskey. Even later kopte Nicky Butt een vrije trap naast. Toch kon ook Tottenham even komen dreigen. Een lage vrije trap van Carrick werd door Taylor gepakt. Vlak voor de pauze was de laatste kans voor de bezoekers. Een voorzet van Jenas kwam bij Keane. Voor de Ier kon afdrukken wendde Melchiot met een schitterende tackle het gevaar af.

In de tweede helft kwamen de Spurs iets beter voor de dag. Een kopbal van Keane werd door Defoe nog afgeweken, maar Taylor stond weer paraat. De hoekschop werd door Dawson hard op doel gevlamd. De arm van Butt leek in de weg te zitten. De ref wou echter van geen strafschop weten. Birmingham kwam er na de koffie amper aan te pas. Na twintig minuten kreeg Defoe de bal tot bij Lennon. Hij zette Clapham in de wind en schoot in de benedenhoek binnen. Tien minuten voor het einde was de match helemaal gespeeld. Keane zorgde met zijn elfde van het seizoen voor de beslissende tweede treffer. Tottenham staat vierde met een voorsprong van twee punten op Arsenal. Birmingham deelt de voorlaatste plaats met West Brom.