0-1
0-2
1-2
1-3
52' Djibril Cissé (pen)
Datum: 19/03/2006 14:30
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 30
Stadion: St. James Park
Liverpool wint op het veld van Newcastle
Thomas Dubois

Newcastle is er zondagnamiddag niet in geslaagd om Liverpool punten af te snoepen. De Magpies verloren met 1-3 en blijven zo in de buik van het klassement hangen terwijl Liverpool aansluiting behoudt met Manchester United, het nummer twee van de Premier League

De eerste kans van de wedstrijd was meteen raak voor Liverpool. De o zo moeilijk scorende Crouch slaagde er na tien minuten in om een voorzet van Kromkamp binnen te koppen. De Reds meteen op rozen. Even later stond het al bijna 0-2 maar deze keer kon Crouch de opgelegde kans niet verzilveren. Dan was het de beurt aan Newcastle om wat terug te doen, maar verder dan schoten van Shearer en N’Zogbia kwam het niet. Het was Liverpool dat tien minuten voor de rust een tweede keer scoorde, na mooi samenspel kon Gerrard afwerken. Kort voor rusten kwam er terug spanning in de wedstrijd nadat Ameobi de 1-2 op het bord kon zetten.

Na de rust nam Liverpool al gauw alle spanning weg. Boumsong beging een fout in de zestien op een Liverpool-speler en mocht richting kleedkamer. Djibril CissĂ© twijfelde niet en zette de strafschop zonder problemen om. 1-3 en wedstrijd gespeeld. Liverpool kwam nog dicht bij de 1-4 maar Newcastle-doelman Shay Given keepte op niveau. [AN]