Speeldag: Speeldag 30
Stadion: The Hawthorns
Saha knalt United voorbij West Brom
Kristof Blomme

Manchester United heeft met het kleinste verschil gewonnen bij West Brom. Saha bracht de bezoekers 0-2 voor. Ellington kon nog tegenscoren, maar verder kwam WBA niet meer. United blijft tweede op twaalf punten van leider Chelsea. West Brom is pas zeventiende.

Bij de bezoekers mocht Saha weer starten ten koste van Van Nistelrooy. De Fransman bedankte voor het vertrouwen. Na een kwartier spelen kopte hij volledig vrijstaand een hoekschop van Giggs binnen. De thuisploeg kwam beter in de partij en stelde van der Sar op de proef. Eerst redde de Nederlander een vrije trap van Kamara. Daarna pareerde hij een kopbal van Davies. Bijna verdubbelde Giggs toch de voorsprong. De Welshman vond echter Kuszczak op zijn weg.

Na de rust kwam Kanu op het veld. De Nigeriaan probeerde het meteen van ver, maar hiermee kon hij de bezoekende goalie niet bedreigen. West Brom probeerde de match in handen te nemen. Op de counter kwam United er echter pijlsnel uit. Giggs en Cristiano Ronaldo rolden de thuisdefensie op. Saha werd bediend en de Fransman maakte zijn tweede van de middag. Tien minuten voor het einde kwam WBA toch weer in de match. Ellington kopte een corner voorbij van der Sar. De 1-2 bleef echter tot het laatste fluitsignaal op het bord.