Speeldag: Speeldag 31
Stadion: Stamford Bridge
Chelsea eenvoudig voorbij zwart beest
Philippe Crols

Chelsea is in Engeland op speeldag 31 weer een stapje dichter bij de landstitel gekomen. Het versloeg in eigen huis zwart beest Manchester City. Didier Drogba zorgde voor beide doelpunten.

Na tien minuten kregen de Londenaars hun eerste mogelijkheid. Verdediger Carvalho ging zijn kans vanop afstand, maar David James was paraat en tikte de bal over de dwarsligger. Even later kreeg ook Drogba een kans. Op aangeven van Del Horno knalde hij naast. Manchester City maakte weinig tot niets klaar terwijl de thuisploeg na twintig minuten weer een goede kans kreeg. Het was opnieuw Drogba die kon uithalen, maar James had een goede reflex in huis en hield de 0-0 op het bord.

Halverwege de eerste helft kwam City toch eens zijn neus aan het venster steken. Het schot van Danny Mills werd evenwel zonder al te veel moeite door Cech onschadelijk gemaakt. Op het halfuur kwam de thuisploeg dan verdiend op voorsprong. Op aangeven van Gudjohnsen opende de Ivoriaanse spits de score. Twee minuten later maakte Drogba er dan 2-0 van. Na wat geharrewar in en rondom de zestien controleerde de spits de bal al dan niet met de arm en schoot de 2-0 vervolgens perfect binnen. Net voor rust was doelpuntenmaker Drogba nog dicht bij de 3-0, maar zijn kopbal ging naast. Rusten deden beide ploegen met 2-0. City deed dat ook met een mannetje minder, want Distin zag op slag van rust zijn tweede geel van de partij.

Beide ploegen stonden nog maar net terug op het terrein of een derde Chelsea-goal was al bijna een feit, maar Gudjonhson vergat even om de bal voorbij James te duwen. Vassell was dan ook voor City gevaarlijk in het begin van de tweede helft, maar zijn schot eindigde via Cech in hoekschop. Ook Mills kwam nog dicht bij de aansluitingstreffer. Zijn vrijschop werd eveneens door de Chelsea-doelman in hoekschop verwerkt. Vervolgens nam de thuisploeg de partij weer in handen, maar de schoten van Cole en Del Horno kenden geen succes. Twintig minuten voor tijd mocht Shaun Wright-Phillips nog opdraven tegen zijn ex-club. Hij had ook meteen de kans om Drogba de 3-0 voor te schotelen, maar was te zelfzuchtig en besloot zelf voorlangs. Even later was de ingevallen Crespo dan weer enorm dicht bij de derde treffer van de Londenaars. Nadat Drogba gestuit werd door James kon diezelfde Drogba zijn spitsbroeder nog bereiken. Die kopte echter onbegrijpelijk naast. In het laatste kwartier tikte Chelsea het simpel uit en dus bleef het 2-0.

Leider Chelsea staat nu nog steeds veertien punten voor op eerste achtervolger Liverpool. Bovendien hebben de leiders al twee partijen meer gespeeld dan ploeg van Gerrard en co. Als Manchester United dit weekend wint dan komt het met evenveel wedstrijden gespeeld op twaalf punten van Chelsea. City blijft rustig in de middenmoot staan.