Speeldag: Speeldag 31
Stadion: White Hart Lane
Tottenham wint in de slotfase
Dirk Pieters

Tottenham Hotspur blijft in de running voor een ticket dat recht geeft op de voorronde van de Champions League. De club won maandagavond op eigen veld met 2-1 van West Bromwich Albion en blijft zo vierde in het klassement. Lange tijd leek het duel in een 1-1 gelijkspel te eindigen, maar in de laatste minuut schoot Robbie Keane een penalty tegen de netten.

Het was Tottenham dat nog voor het half uur op achterstand kwam. Curtis Davies zorgde met het hoofd voor de openingstreffer. De voorsprong was zeker niet gestolen, de thuisploeg, met Mido op de bank, kon daar weinig tegenoverstellen en zo mocht West Brom gaan rusten met een voorsprong.

De tweede helft was voor Tottenham een stuk beter. Al snel kwam het op gelijke hoogte na een pareltje van Robbie Keane. Hij lobde met zijn linkervoet de bal over doelman Kuszczak. De thuisploeg ging nu op zoek naar de drie punten, maar dat leek niet te gaan lukken. Tot de 90ste minuut hield West Brom stand, maar dan werd Jermain Defoe onderuit gehaald in de zestien door doelman Kuszczak. Het was voor Keane een koud kunstje om zijn tweede van de avond te maken en zo de drie punten thuis te houden.

West Bromwich won dit seizoen nog maar één duel op verplaatsing en blijft onderaan het klassement hangen op de zeventiende plaats. [AN]