Speeldag: Speeldag 31
Stadion: Fratton Park
Arsenal gelijk tegen Portsmouth
Dirk Pieters

De Engelse club Arsenal heeft zich slechts half kunnen herpakken na de kansloze nederlaag bij Manchester United afgelopen weekend. De Gunners kwamen op het veld van Portsmouth niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Door dit punt staat Arsenal op de vijfde plaats, maar het heeft nog altijd vier punten minder dan Tottenham in de strijd om de vierde plaats en het felbegeerde laatste Champions League-ticket.

Vorige maand werd de partij wegens hevige regenval afgelast, maar woensdagavond stonden beide ploegen dan toch tegenover elkaar. Het begon allemaal veelbelovend voor Arsenal. Sol Campbell maakte zijn rentree na enkele persoonlijke problemen. De eerste kans was voor de thuisploeg, maar het schot van Lomana Tresor Lua Lua ging naast het doel van Lehmann. Beide ploegen kregen nog enkele kansen, maar het was Henry die als enige raak trof in de eerste helft. De Fransman snoepte de bal af van Sean Davis, zette een één-tweetje op met Adebayor en schoot het leer in de verste hoek binnen. Arsenal kreeg vlak voor rust nog dé kans op de 2-0, maar Adebayor miste zijn schot.

In de tweede helft was de eerste kans opnieuw voor de Togolees, maar dit keer was zijn kopbal slecht gericht. Wanneer je zoveel kansen mist, dan krijg je het deksel meestal op de neus en dat was ook deze keer het geval. Een kwartier voor tijd kopte Lua Lua, op vrije trap van D'Alessandro, de bal hard voorbij doelman Lehmann. De 1-1 was meteen ook de eindstand. [TH]