blrBlackburn
cheChelsea
1-0
Datum: 02/05/2006 21:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 36
Stadion: Ewood Park
Kampioen Chelsea de boot in
Kristof Blomme
| 0 reacties
Kampioen Chelsea de boot in
Foto: © SC

Blackburn heeft kampioen Chelsea verslagen met 1-0. Dat heeft de thuisploeg voor een deel te danken aan coach Mourinho, die een veredeld B-elftal liet opdraven. Dankzij deze overwinning is Blackburn zeker van Europees voetbal. 

Bij Chelsea bleven onder andere Cech, Terry, Gallas, Ferreira, Makelele, Essien, Robben en Drogba langs de kant. Toch brachten de Londenaars nog een sterke ploeg op het terrein. De eerste goeie kans was voor Bellamy. Hij schoot een voorzet van Gray op het doelhout. Ook de bezoekers troffen het kader. Na een inswinger van Geremi vond Gudjohnsen de lat. Twee minuten voor de pauze kwam de thuisploeg op voorsprong. Een vrije trap van Savage werd door Reid onhoudbaar ingekopt. 

In de tweede periode probeerde Chelsea de bakens nog te verzetten met de inbreng van Duff en Cole. Opnieuw Gudjohnsen was gevaarlijk, maar nu pakte Friedel uit met een goeie save. Na een overtreding van Mokoena op Crespo in het strafschopgebied kreeg de landskampioen even later geen strafschop. Aan de stand veranderde er uiteindelijk niets meer waardoor Blackburn zeker is van Europees voetbal.