Speeldag: Speeldag 36
Stadion: Upton Park
Cissé bezorgt Liverpool de zege
Dirk Pieters

Liverpool kende een uitstekende voorbereiding met het oog op de FA Cup-final. The Reds wonnen met 1-2 op het veld van West Ham United. Op 13 mei zullen beide ploegen opnieuw tegenover elkaar staan in de Finale van de FA Cup in Cardiff. Toch was er aan deze wedstrijd ook een wrange nasmaak. Zowel Luis Garcia als Hayden Mullins kregen in de 82e minuut de rode kaart.

Liverpool kende een droomstart. Het was Cissé die de bezoekers al na elf minuten op voorsprong bracht. Hij schoot van links met een harde kogel het leer tegen de touwen. Niet veel later verdubbelde Robbie Fowler bijna de score, maar doelman Walker was alert. Nog vlak voor rust kreeg West Ham de kans om de gelijkmaker te scoren, maar de kopbal van Teddy Sheringham ging maar centimeters naast. De bezoekers mochten gaan rusten met een 0-1 voorsprong.

Vlak na de theepauze was het Reo-Coker die vanaf de penaltystip Jerzy Dudek passeerde. Hij bracht The Hammers opnieuw in de wedstrijd. Toch duurde het niet lang of Liverpool stond al terug op voorsprong. Opnieuw was het Cissé die nog geen tien minuten later zijn tweede van de avond scoorde. In de slotfase kregen Luis Garcia en Hayden Mullins nog beiden rood na een opstootje. [TH]