Speeldag: Speeldag 36
Stadion: Old Trafford
United scoreloos gelijk, West Ham wint wel
Kristof Blomme

Manchester United heeft op Old Trafford geen afstand kunnen nemen van Middlesbrough. Het bleef 0-0. United telt nu nog slechts één punt voorsprong op Liverpool. De laatste match moet dus de beslissing brengen over plaats twee. West Ham ging winnen bij het veroordeelde West Brom met het kleinste verschil.

Manchester United - Middlesbrough 0-0

De eerste helft was gelijkopgaand. Middlesbrough startte het best, maar een schot van Rochemback werd gepakt door van der Sar. United kon daar niet veel tegenover stellen. Schoten van Giggs en Park gingen hoog over. De beste kans voor de pauze was voor Van Nistelrooy. Ook de Nederlander kon zijn schot echter niet goed richten.

Ook aan de tweede periode begonnen de bezoekers beter. Van der Sar kwam opnieuw gevat tussen op een poging van Downing. Voor de Mancunians was er een goede mogelijkheid voor invaller Ronaldo, maar Jones redde. Een halfuur voor het laatste fluitsignaal raakte Cattermole de bal met de hand in het eigen strafschopgebied. Van Nistelrooy benutte de strafschop niet. De laatste kans was nog voor O'Shea. Zijn knal verdween langs de verkeerde kant van de paal. Met nog één match te gaan heeft United één punt voorsprong op Liverpool. Op zeven mei neemt Manchester het op eigen veld op tegen Charlton. Liverpool brengt een bezoek aan Portsmouth.

West Brom - West Ham 0-1

In de eerste helft waren de meeste kansen voor West Brom. De beste was voor Ellington, maar hij schoot naast. Vlak voor de koffie scoorden de bezoekers de openingstreffer. Zamora vond Reo-Croker en hij versloeg doelman Kuszczak

Voor de thuisploeg bleef vooral Ellington gevaarlijk. Eerst trapte hij recht op Hislop. Daarna trapte hij net over. Ook Kanu kreeg nog een kans op de gelijkmaker. De Nigeriaan kopte echter naast. West Ham staat nu negende in het klassement, al richt het zich vooral op de finale van de FA-cup op dertien mei.