Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Highbury
Sol Campbell duwt Everton in de put
Yves Dekoning

Arsenal bewees tegen Everton dat het nog steeds een topploeg is waar je rekening mee moet houden. Nog voor rust scoorde verdediger Sol Campbell twee keer met het hoofd.

Everton heeft zijn start compleet gemist en ook tegen Arsenal bakten de Toffees er niets van. De Gunners waren een klasse te sterk en stuurden aanval na aanval af op doelman Nigel Martyn. Na elf minuten spelen was het al raak. Sol Campbell kopte een vrije trap van Antonio Reyes over Martyn in doel. Everton verweerde zich hevig, maar kon amper het hoofd boven water houden. Op het half uur trof Engels international Campbell weer raak. Opnieuw was hij bij een vrijschop van Reyes de sterkste in de lucht. Even later was de stoere verdediger slechts centimeters verwijderd van een unieke "kopbalhattrick".

Na rust probeerde Everton terug te vechten, maar Jens Lehman had weinig problemen met de schuchtere pogingen van Marcus Bent. De bezoekers mochten zelfs van geluk spreken dat het bij 2-0 gebleven is. Arsenal creëerde nog enkele mooie kansen. Robin van Persie en Freddie Ljungberg vonden het doelhout op hun weg.

Arsenal klimt met negen op vijftien naar plaats zeven in de rangschikking. Everton moet tevreden zijn met drie schamele puntjes en ziet alleen Sunderland achter zich staan. De Toffees wisten in vijf duels nog maar één keer de weg naar de netten te vinden.

Arsenal: J Lehmann, B Lauren, K Toure, S Campbell, A Cole, F Ljungberg, F Fabregas, G Silva, R Pires (29 A Hleb) , J Reyes (86 A Song Billong) , R Van Persie (67 D Bergkamp).

Everton: N Martyn, T Hibbert, J Yobo, D Weir, M Ferrari, L Osman, T Cahill (67 D Ferguson) , P Neville, M Arteta (85 S Davies) , J McFadden, M Bent (81 K Kilbane).