Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Ewood Park
Eerste zege voor Newcastle
Luc Goderis

Newcastle heeft eindelijk zijn eerste overwinning van het seizoen te pakken.  Voormalige Rovers-ster Alan Shearer, Michael Owen en Charles N’Zogbia bezorgden de bezoekers een wel erg gevleide driepunter.

Newcastle, zonder Nolberto Solano, Emre, Kieron Dyer en Scott Parker, onderging negentig minuten lang de wet van de sterkste.  Blackburn domineerde maar kwam weeral niet tot scoren.  De Rovers wachten nu al 379 minuten lang op een doelpunt en dat zegt veel over het aanvallend vermogen van de blauw-witten.
Craig Bellamy, eenzaam in de spits, kreeg pas steun na de 0-1.  Shefki Kuqi bakte er niets van.  Robbie Savage, Morten Gamst Pedersen, Steven Reid en Tugay verkwanselden allen mooie kansen op het openingsdoelpunt.

De zeldzame tegenprikken van de Magpies waren echter wel raak.  Net na het uur vond Alan Shearer voor het eerst in 17 wedstrijden de weg naar het doel.  Hij schilderde een vrije trap, vanop de hoek van het strafschopgebied, voorbij Brad Friedel.  0-1.  Amper vier minuten later verdubbelde Michael Owen de score.  Charles N’Zogbia’s voorzet vanop links werd door de Engelsman binnengewerkt.
Steven Taylor mocht dan, na een tweede gele kaart, vervroegd gaan douchen, maar dat belette niet dat de bezoekers nog een derde keer scoorden.  Celestine Babayaro vond N’Zogbia en die slalomde voorbij de thuisdefensie, Friedel incluis, om er 0-3 van te maken.
Zowel Zurab Khizanishvili als Matt Jansen waren nog heel erg dicht bij een eerredder.  De Georgiër verslikte zich echter in zijn eigen dribbel en Jansen zag zijn kopstoot vanop de doellijn gekeerd.
In Ewood Park zullen ze waarschijnlijk nog lang wakker liggen over het feit hoe ze deze wedstrijd  zomaar uit handen konden geven.  Zeventien doelpogingen tegen Newcastle’s drie… maar als je niet scoort dan win je natuurlijk nooit.