Stadion: Villa Park
Draws troef in Engeland
Dirk Pieters

Aston Villa-Tottenham: 1-1
Aston Villa kwam al snel 1-0 voor dankzij een doelpunt van James Milner. Villa bleef kansen krijgen, maar vergat de score te verdubbelen. Na een halfuur kreeg Tottenham de kans om gelijk te maken, maar de penalty van Jermain Defoe werd gestopt door Thomas Sorensen. Ook in de tweede helft kregen beide ploegen nog genoeg kansen, maar enkel invaller Robbie Keane kon nog scoren voor Tottenham. Eindstand 1-1 in een leuke wedstrijd.

Portsmouth – Birmingham: 1-1
Na zeven minuten stond de eindstand al op het bord. Lua Lua opende al snel de score voor Portsmouth, maar amper twee minuten later kopte Jarosik de gelijkmaker binnen. In de tweede helft moest Birmingham met 10 man verder, maar Portsmouth kon de score niet meer optrekken, hoewel het genoeg kansen kreeg om de drie punten thuis te houden.

Sunderland-West Brom: 1-1
Sunderland kwam al vroeg op voorsprong via een kopbal doelpunt van Gary Breen. De thuisploeg controleerde de wedstrijd wel en kreeg nog enkele mooie kansen. Ook West Brom speelde goed mee en zocht in de eerste helft naar de gelijkmaker. Ook in de tweede helft was er goed voetbal van beide ploegen. Het doelpunt kon langs beide zijden vallen, maar het was West Brom dat in de laatste minuut kon gelijkmaken. Zoltan Gera was degene die ervoor zorgde dat West Brom nog een puntje uit het Stadium of Light kon meenemen.

Fullham - West Ham: 1-2
In de eerste helft kregen zowel Fullham als West Ham enkele kansjes, maar bleef de score 0-0. Vooral in de tweede helft speelden beide ploegen goed voetbal. Marlon Harewood bracht de bezoekers vlak na rust 0-1 voor na een mooi doelpunt. Vijf minuten later verdubbelde Tony Warner de score met een owngoal, West Ham op rozen.  Met nog een halfuur te spelen kwam Fullham terug in de wedstrijd, Boa Morte scoorde de aansluitingstreffer. Fullham probeerde nog wel, maar West Ham-doelman Roy Caroll liet zich niet meer verschalken.