Je hebt toppers en toppers

Yves Dekoning
| 0 reacties
Je hebt toppers en toppers
Foto: © SC

De Premier League staat alweer voor een belangrijk weekend. Charlton en Chelsea vechten in een Londens onderonsje voor de leiding. Kan Manchester City profiteren? Oude rivalen Liverpool en Manchester United treden tegen elkaar in de arena. Voor Arsenal, Everton, Newcastle en Aston Villa wordt het de hoogste tijd dat ze hun elan vinden. 

Kan Charlton de drie punten thuis houden tegen Chelsea? Beide Londense teams kwamen het seizoensbegin zonder kleerscheuren door. Zaterdag moet minstens één van de twee punten verliezen. Voor de spankracht zou het schitterend zijn als de Blues niet winnen, maar ook voor een Charlton op dreef zal dat een titanenwerk zijn. 

De wedstrijd waar Liverpool en Manchester United het hele seizoen naar uitkijken, wordt zondagmiddag gespeeld. De Red Devils wachten een warm onthaal op Anfield Road. Verliezen is voor beide titelpretendenten uit den boze. Chelsea mag in de aanvangsfase niet te ver weglopen. De Mancunians hebben tien op twaalf, de Mighty Reds vijf op negen (na twee zware verplaatsingen). Afwachten wie de midweekwedstrijden het best verteerd heeft. Zowel Rafael Benitez als Sir Alex Ferguson kennen het belang van roteren, maar zondag mogen we twee teams op volle sterkte aan de aftrap verwachten. Zal Wayne Rooney (foto) weer kop van jut zijn?

Manchester City prijkt op een fraaie derde plaats. Daarmee gaat de ploeg van Stuart Pearce verder op het elan van eind vorig seizoen. City ontvangt nummer vijf Bolton. De winnaar van deze match kan dit weekend gouden zaken doen.

Aston Villa en Tottenham Hotspurs zijn twee ambitieuze ploegen die meestrijden voor Europees voetbal. De Spurs staan voorlopig drie punten voor de Villains, maar Milan Baros wil daar verandering in brengen.

West Ham United doet het voorlopig niet slecht bij zijn terugkeer naar de Premier League. In de Londense derby tegen Fulham moeten de Hammers opnieuw punten kunnen pakken.

Newcastle United mag al wel spreken van alweer een gemiste start. Twee op vijftien is een schrale oogst voor een ploeg die miljoenen en miljoenen uitgaf aan Michael Owen, Emre en Albert Luque. In Blackburn Rovers kunnen de Magpies zich geen nieuwe nederlaag veroorloven. Manager Graeme Souness voelt het zwaard van Damocles reeds boven zijn hoofd zweven.

Ook voor Arsenal verliep het tot nu niet vlekkeloos. De Gunners moeten tevreden zijn met zes punten uit vier duels en Thierry Henry (foto) is twee maanden buiten strijd. Op Highbury komt maandag Everton over de vloer. De Toffees zitten vroeg op het seizoen al in een zware malaise. Uitschakeling in de Champions League, hoogst waarschijnlijk ook uit de Uefa Cup en amper drie puntjes in de Premier League. David Moyes moet zich dringend herpakken of Everton gaat rond de kerstperiode reeds zwarte sneeuw zien.  

Kan nieuwkomer Sunderland dit weekend zijn eerste punten binnenrijven? Thuis tegen degradatieconcurrent West Bromwich Albion moet dat mogelijk zijn. Indien de Black Cats opnieuw met lege handen achterblijven, ziet het er alles behalve rooskleurig uit.

Portsmouth en Birmingham strijden om weg te raken uit de rechterkolom. Vooral voor de ambitieuze bezoekers is dat belangrijk. Pompey kan vrij spelen zolang het niet in degradatiegevaar komt. 

In zijn debuutseizoen op het hoogste niveau behaalde Wigan al zes op twaalf en het wist bijna een punt te grijpen tegen Chelsea. Met Middlesbrough komt er een moeilijke, maar bespeelbare tegenstander over de vloer. Boro hoort momenteel bij de betere helft van de teams in Engeland en zou graag nog een paar treden hoger klimmen.  







Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties