Charlton Athletic
blrBlackburn
Datum: 05/12/2006 19:45
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 16
Stadion: The Valley
Charlton haalt het op de valreep
Luc Goderis
| 0 reacties
Charlton haalt het op de valreep
Foto: © SC

Rode lantaarn Charlton Athletic hield dinsdagavond slechts op de valreep de drie punten thuis.  Talal El Karkouri draaide diep in blessuretijd een vrije trap tegen de netten.
 
Blackburn startte de wedstrijd het meest gretig en al vroeg kreeg Morten Gamst Pedersen tot tweemaal toe de kans om de score te openen.  Het vizier van de Noor stond echter slecht afgesteld.
Naarmate de eerste helft vorderde kregen de Addicks meer grip op de partij en creëerden ze kans na kans, maar ook Lloyd Sam kreeg de bal niet voorbij de doelman.
 
Halfweg de eerste helft kwamen de Rovers goed weg toen scheidsrechter Chris Foy geen strafschop floot voor een overtreding van Lucas Neill op de sterk spelende Sam.
 
Na de pauze verwaterde de partij en Herman Hreidarsson kopte halfweg die tweede helft de beste kans nipt over.  Blackburn stelde er, behalve een zwak schot van Benni McCarthy, nog weinig tot niets tegenover.
 
De partij leek regelrecht af te stevenen op een scoreloos gelijkspel, maar dat was buiten Talal El Karkouri gerekend.  Stéphane Henchoz trok eerst invaller Marcus Bent tegen de grasmat en de Marokkaan draaide de daaropvolgende vrije trap tegen de netten.

Dag op dag veertien jaar nadat Charlton opnieuw naar de Valley verhuisde komen ze dankzij de overwinning weg van de laatste plaats.  Blackburn blijft amper drie punten boven de degradatieplaatsen zweven.