Speeldag: Speeldag 16
Stadion: City of Manchester Stadium
Watford bedwingt Man City
Kevin Vanbuggenhout

Nadat Everton het zondag al haalde van West Ham stond maandagavond de laatste wedstrijd van deze speeldag op het programma. Manchester City nam het op tegen Watford, dat de punten goed kon gebruiken in het teken van de degradatiestrijd.

Man City startte met dezelfde elf spelers die vorige week Aston Villa versloegen. City rekende op een overwinning tegen Watford en ging ook goed van start. Toch was de eerste kans voor de bezoekers. Weaver redde knap de kopbal van Francis. Man City trok ten aanval. Richards zette Watford-doelman Lee aan het werk. Een minuut later parreerde Lee een kopbal van Samaras. Watford maakte het Man City best moeilijk. Weaver hield met een reflex Bouazza van een doelpunt. Watford had verrassend veel balbezit en dwong ook veel hoekschoppen af. Die leverden echter niet veel op en Watford moest zich stilaan meer gaan concentreren op het verdedigen van het eigen doel. Op slag van rust kwam Watford nog dicht bij een doelpunt, maar de kopbal van Shittu strandde op de lat.

In de tweede helft trok Manchester City toch het laken naar zich toe. Watford zou al blij zijn met een punt en deed er alles aan om City af te houden. Desondanks kwam er nog een stevig slotoffensief van Manchester City. Lee had een knappe redding in huis op een vrije trap van Barton en parreerde de rebound van Corradi. Vier minuten voor tijd leek het doelpunt toch nog te vallen, maar Lee had een schitterende parade in huis op een nieuwe poging van Corradi. In de slotminuten claimde Man City nog een strafschop, maar de ref ging hier niet op in zodat het 0-0 bleef.

Manchester City had het lange tijd niet onder de markt met Watford, maar toonde zich in de tweede helft toch de betere ploeg en creĆ«erde kansen genoeg om de overwinning binnen te houden. Richard Lee kroonde zich echter tot de held van de avond. Ondanks het puntenverlies verwerft City voor het eerst dit seizoen een plaats in de linkerkolom. Watford staat voorlaatste met tien punten.