0-2
0-3
40' Dirk Kuyt
0-4
45' Lee McCulloch (pen)

Wigan - Liverpool 0-4

Liverpool heeft voor het eerst dit seizoen op verplaatsing gewonnen in de Premier League. De Reds haalden in Wigan zwaar uit. Voor rust stond de 0-4 al op het bord.

Na acht minuten spelen vond Craig Bellamy al de weg naar doel. Hij zette zich op snelheid door en werkte knap af. Zijn tweede van de namiddag kwam er in de 25ste minuut na een sublieme doorsteekbal van Steven Gerrard. Bellamy door de buitenspelval en verschalkte Chris Kirkland opnieuw. Wigan probeerde terug te slaan en kreeg ook kansen, maar Pepe Reina en slechte afwerking voorkwamen een terugkeer. Vijf minuten voor rust greep ook Dirk Kuyt zijn goaltje mee. Na een schitterende tegenaanval presenteerde Bellamy de Nederlander de 0-3 op een schoteltje. Het werd zelfs nog 0-4 door een owngoal van Lee McCulloch. Hij werkte een voorzet van Gerrard in eigen doel.

De wedstrijd was voor de pauze al gespeeld. Bij Liverpool kregen Gabriel Paletta, Jermaine Pennant en Danny Guthrie nog wat speeltijd, maar er veranderde niets meer aan de score. De aanvallers van Wigan schoten te kort, voor Liverpool hoefde het niet meer.