Stadion: Stamford Bridge
Chelsea niet voorbij Arsenal
Kevin Vanbuggenhout

Manchester United had de druk op Chelsea nog opgevoerd door zijn eigen derby winnend af te sluiten. In de Londense topderby stond Chelsea tegenover Arsenal. Ashley Cole speelde met Chelsea tegen zijn ex-club.

Iets voorbij halverwege kreeg Ashley Cole ook een gele kaart onder de neus geduwd nadat hij Hleb stevig had aangepakt. Chelsea werd geprikkeld en versierde de beste kansen. Een schot van Ballack ging naast en een poging van Lampard spatte uiteen op de lat. Essien trapte een goede kans hoog over. Zeven minuten voor rust was Chelsea nog eens dicht bij de openingstreffer. Lehmann grabbelde naast een hoekschop, het schot van Essien werd van de lijn gekeerd door Fabregas

Deze kansen voor Chelsea betekende echter niet dat Arsenal geen weerstand kon bieden. Zeler in het derde kwart van de wedstrijd hield Arsenal Chelsea goed af. Het eerste wapenfeit uit de tweede helft was er geen van het sportieve aspect. Er was een incident tussen Drogba en Lehmann. Scheidsrechter Wiley trok voor beiden geel. Chelsea kon dan toch eens dreigen via Robben. De Nederlander zette enkele verdedigers van Arsenal in de wind, zijn schot werd door Lehmann gered met de voet. Ook Drogba en Lampard geraakten in de herneming niet voorbij Lehmann. Twaalf minuten voor affluiten bezorgde Arsenal Chelsea een koude douche. De bal werd teruggelegd naar Flamini en die schoot de 0-1 tegen de netten. Het venijn zat duidelijk in de start, want de slotfase was erg boeiend om volgen. Met een prachtig afstandsschot maakte Essien alsnog gelijk. Het was echter nog lang niet gedaan, Hleb trapte dè kans op de 1-2 huizenhoog over. Dan was het weer de beurt aan Chelsea dat nog erg dicht bij de winnende treffer kwam. Ballack kon koppen op hoekschop en Essien besloot van dichtbij op de lat. In blessuretijd dan schoot Robben laag in de handen van Lehmann. De Duitse doelman blunderde en loste de bal. Lampard trapte in de draai tegen de paal.

De Londense derby kende een schitterend slot en eindigt op een puntendeling. Arsenal bracht het er met al zijn afwezigen nog goed van af, Chelsea had de pech dat de paal of de lat meermaals in de weg stond. Zo is Manchester United de winnaar van het weekend. Chelsea heeft acht punten minder dan United, maar speelde ook een wedstrijd minder. Arsenal staat zesde.